Novinky

BIKE GOLF CHAMPIONSHIP 2017

Na mistrovství „kolo+golf“ bude novinka: trasa pro hobíky jen 25 kilometrů!

Již čtvrtý ročník Bike Golf Championship se letos uskuteční ve dnech 10. a 11. června 2017 na severočeském Malevilu. Novinkou je možnost vybrat si mezi dvěma tratěmi pro cyklistický závod: mistrovská trasa měří 48 kilometrů, trasa B pro hobby jezdce je dlouhá jen 25 km. Všichni pak druhý den odehrají osmnáct jamek hřišti Malevil.

Bike Golf Championship se konal na Malevilu již v loňském roce, čtyřicítka účastníků tehdy absolvovala trať o délce pět desítek kilometrů a osmnáct jamek v golfu. I absolutní vítěz letošního ročníku bude muset absolvovat trať 48 kilometrů v okolí sportovního resortu Malevil, ovšem vyhlášena bude i kategorie Bike Golf Challenge pro rekreační jezdce. Ti pojedou pouze 25 kilometrů. „A tuhle délku“, jak říká hlavní organizátor akce Martin Raufer ze společnosti V-Press, „by mohl zvládnout víceméně každý. Dá se to ujet odpočinkovým tempem za dvě hodinky. Věříme proto, že letos se zúčastní i ti golfisté, kteří v minulosti možná váhali a na delší trať si netroufli.“

Bike Golf Championship odstartuje v sobotu 10. června 2017 na náměstí v Jablonném v Podještědí, cyklozávod se jede jako součást populárního cyklomaratónu Malevil Cup. Tratě 48 km (s převýšením 960 m) a 25 km (s převýšením 480 m) vedou v krásné okolní přírodě po místních zpevněných cestách, silničkách a v lesích. Cíl obou tratí je přímo na golfovém hřišti Malevil, finišuje se doslova mezi jamkami.

Druhý den v neděli 11. června se pak hraje turnaj na 18 jamek. Vítěz Bike Golf Championship pak bude vyhlášen v podvečerních hodinách. Stane se jím ten, jehož čas a zároveň počet ran bude nejnižší. Matematicky se budou výsledky přepočítávat na rány, přičemž jedna rána v golfu odpovídá cca dvěma minutám jízdy v cyklistické části trasy 48 km a cca jedné minutě pro trasu 25 km (přesný přepočet bude znám před závodem). Na ceny se ale mohou těšit i jezdci z kategorie Bike Golf Challenge.

Veškeré detaily závodu lze nalézt na stránkách www.bikegolf.cz. Přihlašovat se mohou všechny věkové kategorie, muži, ženy, mladiství i děti; soutěží se v jednotlivcích, kategorie muži a ženy, ale také v týmech. Ty jsou tříčlenné (mohou být i smíšené), ale započítávají se výsledky jen dvou nejlepších závodníků. Turnaj v golfu se hraje na rány, ale aby byl dodržen rozumný časový limit, je maximální počet ran omezen na dvojnásobek paru jamky plus tři rány (tedy 9, 11, 13 ran).

V minulých ročnících Bike Golf Championship nevítězili ti, kteří by triumfovali v jedné z disciplín, ale naopak ti, kteří předvedli vyrovnané výkony v obou závodech. „Upřednostňujeme komplexního závodníka před specialistou,“ říká Martin Raufer. „Asi by nebylo fér, kdyby vyhrával někdo extrémně dobrý v golfu a jen průměrný v jízdě na kole. Nám se líbí ten, kdo je doma v obou sportech, protože to také pomáhá vzájemnému propojení těchto dvou skvělých disciplín.“

Účastníci BGCH mají v cyklistickém závodě výhody běžného startujícího na marathonu – tedy měření časů a zpracování výsledků elektronickou časomírou, technický servis, občerstvení v průběhu závodu i v cíli, startovní číslo, startovní balíček, mytí kol, lístek do losování o ceny atd. Včas přihlášení – do 27. května - obdrží pamětní triko.

Pořadatel Malevil Cupu také věnuje celou částku z bikové části startovného BGCH na konto nadace Český registr dárců krvetvorných buněk - Praha. V roce 2016 tato částka činila 34 000 korun. 

Všechny potřebné informace najdete na www.bikegolf.cz, případně pište na adresu raufer@vpress.cz nebo volejte na 603 838 503.